Péczely Patricia

telefon 06 20 397 40 25
info@patrika.hu
patrika

övtáska-design

2006-ban ajándékba készítettem az első övtáskát, melynek sikerén felbuzdulva úgy döntöttem, hogy megpróbálom népszerűbbé tenni ezt az itthon hiánycikknek tűnő portékát.

Sokáig kerestem a megfelelő textilt, hogy megfeleljen az elképzelt szempontoknak: gazdag színválaszték, hosszú életű, pamut vagy lenvászon alapanyag – na, és a megfelelő személyt, aki precízen, „majdnem-hogy-kifogástalanul” segít kivitelezni, megvarrni a táskákat.

Hosszas gondolkodás és kísérletezés után elkészült az első modell („Hosszú kutya”) 5 db zsebbel, melynek a következő funkciókat szántam: irattartó, tárcatartó, szemüvegtartó, kulcstartó és telefontartó. A zsebeket cipzárral és tépőzárral is elláttam –tapasztalataim szerint így egészen biztonságos (még az aprópénz tárolása is). Természetesen béleltek is a zsebek – ez egyrészt a biztonságot, másrészt az övtáska élettartalmát növeli.

2007-re már kiforrt a következő övtáska ötlete. (Ezt a modellt „Kismalac”-nak neveztem el a hevederen függő „karabíner-farkinca” miatt.) Valamivel rövidebb mint előző társa, de ugyanúgy 5 zseb kapott rajta helyet. A telefont állítva lehet benne elhelyezni, mellette közvetlenül egy cigarettásdoboz méretű zseb található. Mögötte az irattartó, mellette egy hosszúkás és egy kis zseb.

Természetesen nem akarom meghatározni, hogy melyik zsebbe mit kell tenni, csak a vezérötletet szeretném továbbítani.

Ebben az évben készült egy különleges övtáska is, amit a Tipo Zoo műhellyel (ld. linkek) közösen alkottunk a "Fütyülős" tárgytervező pályázatra. Ez a darab a legjobbakkal vándorolt a kihelyezett kiállításokon. A kiállítás végére a táska "eltűnt"- amit mi elismerésként nyugtáztunk a közönség részéről.

2008-ban egy még rövidebb modell készült („Pati”), amely a nevét a ráhímzett paprikákról kapta. Ebben az évben született meg a Patrika név és a hozzátartozó logó/dizájn. Ez a táska formájában különbözik a többitől: az alaprész kétoldalt háromszög formájú toldalékot kapott. Három, viszonylag nagy zsebbel rendelkezik. A legnagyobb zseb belsejében található egy gumis karabíner, amire kulcsot vagy kulcscsomót (vagy bármi mást ) lehet kapcsolni.

2009-ben többek kérésére egy erőteljes alkotás készült „Bivaly” néven – ő „Hosszú kutya” és „Kismalac” összegyúrásának eredménye: 7 zsebbel, vastagabb hevederrel és csattal.

2010-ben elkészült a gyermek övtáska modellje, miután több anyuka jelezte, hogy időnként kisebb küzdelemhez vezetett az övtáska visszaszerzése. „Tigris” a 2007-es modell mini változata, egy nagyobb és (rajta található) 2 kisebb zsebbel.

2011- „Nyuszifül” –ez a táska azoknak készült, akik nem szeretnének hátul semmit sem hordozni. Jobb és bal oldalon 1-1 nagy zseb található, melyekre plusz 3 kisebb zseb került.

2012- Az „Okos kutya” nem más, mint a „hosszú kutya” aktualizálása. Az okos telefonok mérete egy kis méretváltozást kíván, melyet a szélső kis zseb megnagyobbításával értem el. A mobil így könnyen elérhető, duplazáras zsebbe kerül.

2013-„Teker(g)ő Kígyó”-ebben az évben nemcsak egy új övtáska típussal leplek meg Titeket! Ez a táska ugyanis egy speciális zsebbel rendelkezik, amelybe pontosan belefér az általam tervezett dohánytasak.
Hogy mi is az a dohánytasak? Egy gumival összezárható 2 oldalas, egyedien kialakított vászonerszény, amibe belefér a tekerős dohány, a filter, a papír és az öngyújtó.
A „Teker(g)ő kígyó” tehát dohányosaknak való övtáska, de azért került rá másik zseb is (az iratoknak, telefonnak) , hogy egyéb táskát ne kelljen hordani.

Nem célom a tömeggyártás, szeretem az egyedi darabokat, keresem a különleges textileket. Maximum 10 egyforma táska szokott készülni egy szériából.

Az övtáskákra egy év garanciát vállalok. Ennyit bírnia kell – bírni is fog. Én is ezt hordom… MINDENNAP!